Yli ymmärryksen.

Moikka moii !

Tässä tulee kaks aihetta mitkä mulla menee yli ymmärryksen. Nimittäin Kelan sähläily ja pienten lasten kielenkäyttö.

Alotan tästä perinteisestä Kelan sähläämisestä. Aika moni varmaa kokenu saman minkä minäkin tässä alku vuonna. Kelan sähläilyjen takia monet eivät saaneet joko ollenkaan rahoja tai sitten vain osan. Mä kuulun näihin kans. Ei oo helppoo muutenkaan kun ei pysty tekemään töitä ja on sairaslomalla ihan kunnon syyn takia. Kelan kanssa jatkuva asioiden selvittely tuottaa valtavasti stressiä. Millonkohan ne rahat tulee? Millon pystyn laskut maksamaan? yms.

Alussa kun muutin ni tää kaikki meni aikalailla ongelmitta. Ihmettelinki miten kaikki meneeki niin hyvin. Kunnes.. suurinosa asioista siirrettiin Kelaan. Siitähän se soppa sitte alkoki. Tappelin monta kuukautta näiden raha-asioiden kanssa. Luulin jo tän loppuvan kun tässä pari kuukautta mennyt hyvin. Turhaan juhlin. Tässä tämän kuun alussa ihmettelin kun ei näkynyt kuin osa rahoista tililla. Asiointipalvelusta huomasin kuitenkin, että loput rahat tulee 9.5.17. Siellä näkyi summa mikä pitäisi tulla ja sillä pystyn vuokrankin maksamaan. Ja niin ku sanoin ni turhaan juhlin. Eihän tänäänkään tullut kuin just ja just sen verran, että sain vuokran maksettua.. Ihmettelin asiaa sillä juuri olin saanut kirjeen jossa jotain heidän ylijäämä maksujen perintä lopetetaan sillä mun tulot ovat pienet. Eli ei heidän pitäisi edes periä multa mitään. Voi hyvää päivää taas.. Tää pelleily vaan jatkuu jatkuu.. Millonkohan tääki loppuu? Kiitän onneani sillä tapaan pian Etsivänuoriso työntekijäni ja hänen kanssaan selvitetään tilanne.

Tämä vaan menee yliymmärryksen. Todellakin..

Seuraavana vuorossa on pienten lasten kielenkäyttö. Jep..En muista olenko ennen kertonu mun naapureista, mutta tässä kertaus tähän liittyen.

Tässä talossa on todella ihuet seinät ja paljon kuuluu ääniä läpi. Eikä tämä nyt paljoa haittaa, mutta kun rappukäytävään pääseen niin kuuluu kaikuna joka paikkaan pienetkin äänet. Nooooh mitä sitten tulee naapureihin.. Jotkut eivät vain osaa käyttäytyä. Siellä tietty perhe kun pääsee rappukäytävään he aloittavat kunnon huudon ja mekkalan. Kellosta riippumatta. Eivät välitä ilmeisesti edes klo22-7 kestävästä hiljaisuudesta. Tällä kertaa tämä heidän huuto ja mellakka mennyt jo askeleen eteenpäin. Pieni ala-aste ikäinen poika huusi pikkusiskolleen todella kovalla äänellä "turpa kiinni, turpa kiinni !" ja ette arvaakaan mitä muita sanoja tuo sama lapsi on oppinut ja mitä kuulin. Menin vielä oven viereen kuuntelemaan kun kuulin heidän olevan siinä ihan oven takana. Siinä se lasten isä jutteli toisen naapurin kanssa eikä sanonut lapselleen mitää. Järkytyin !

Sallitaanko jo noin nuorille tuo kielenkäyttö. Mun suu ois tossa iässä pesty saippualla ja hyvä jos en kotiarestiakin saanut tollasesta. Niin ku OIKEESTI HEI ! Missä maailmassa me nykyään eletään. Oon itekki vasta 20v. eikä tää maailma oo oikeesti voinu muuttuu näin paljoo. Kuulen nykyään paljon ulkona monen pienen lapsen kiroilevan ja huutelevan ja haukkuvan sanoilla joiden merkitystä eivät tiedä.  Siis eiks kukaa välitä? Kyllä vissiin kouluissa siitä saa sanomista, mutta mitä se auttaa jos kotona ja muualla saa puhua ihan miten haluaa.

En mä ite mikään äiti ole, mutta kyllä mä ny perus asiat tiedän. Vai onko se niin ettei tietyt vanhemmat yhtään välitä lapsiensa käyttäytymisestä ja ne vanhemmat jotka välittävät ei sitten katso kunnolla missä seurassa lapsensa liikkuvat. Voisivat vähän komentaa ja pistää rajoja. Vai onko niin, että talossa määrää lapset eikä aikuiset. Hahahhaha :D

En haluaisi olla näin negatiivinen, mutta nämä kaksi asiaa mulla menee yli ymmärryksen tällä hetkellä. Aion laittaa tuosta naapureiden mekastamisesta lapun alaoven viereen ilmoitustauluun. Lukevat ketkä lukevat. Katsotaan sitten miten käy.

No joo. Yli ymmärryksen menee moni muukin asia, mutta jos kaiken tässä avaisin niin saisitte vuoden lukea ennen kun loppuu. Hahahah :D

Kiitos jos jaksoit lukea. :)

Palaillaan ! <3

Ei kommentteja:

Joten kaikki hyvin taas !😄

Heips kukkuu! 😋 Kylläpäs on taas hyvä fiilis siitä, kun on saanut kokea jotain uutta. Tai ei tää niin uutta uutta ollut. En vaan oo paljo...