Kuka siellä? Millä asialla?

Hellureii!

Vappu tuli ja meni. Hyvin menikin. Ei mitään erikoista, MUTTA sitten se ilo loppukinlyhyeen. Kävi nimittäin varkaita ja tää onki sitten tarina.

Vapun aikana oli joku mies käyny mun tuttujen luona ovella ja kysellyt henkilöä joka ei asunut kyseisessä osoitteessa. Yritti palauttaa jotain lokasuojaa. Noh.. hän sitten lähti. Vähän outo hän kyllä oli ollu kuulemani mukaan.

Seuraavan yön aikana oli sitten varastettu vara-avain. Murrettu paikasta ihan kunnolla. Tietenkin sitten piti miettiä onko kameraan jäänyt jotain talteen, mutta ei. Sitten mietittiin menetelmiä seuraavalle päivälle. 1.5.17 eli maanantaina ei ollu lukkosepät auki joten väkisinkin meni tiistaille eli eiliselle päivälle jollonka kaikki menisivät töihin ja kouluihin. Jännittyneenä lupasin kuitenkin jäädä päiväksi vahtimaan taloa ja tietenkin koiria. Varkaat saattaisivat siis tulla kyläilemään päivällä kun talo on tyhjä. Siksi jäin yöksi ja seuraavaksi päiväksi.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä kuultiin ääni. Ihan kuin ovi olisi kolahtanu. Käytiin katsomassa eikä ketään näkynyt. Sitten kuului uusi ääni, mutta minulle uskoteltiin sen olevan mielikuvitusta sillä ajatukseni karkaili ja jännitti ja pelotti. Kaikki tunteet samaan aikaan ku ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä.

En saanut siis unta joten pidin silmiä auki ja mietin omia perus asioita kunnes näin valon tulevan sisään ikkunasta. Se valon heijastus vai mikä lie ni meni nopeesti. Se ei voinut olla ohimenevä auto koska oltiin ovi kiinni ja ikkunat pois autotieltä ja ikkunat ovat normaalia korkeammalla. Kerroin kuitenkin asiasta, mutta kun katseltiin taas ulos niin ei näkynyt mitään. Jatkettiin siis nukkumista. Lopuksi sitten kuulin päivän aikana jonkun yrittäneen varastaa polkupyörää. Eli siellä ulkona ollut joku.

Se tiistai päivä meni mulla vahtina hyvin. Tietenkin jännitti, että mitähän tästäkin tulee ja tuleeko ne varkaat yrittämään jotakin. Ei onneksi tulleet. Lukkoseppäkin saatiin samana päivänä vaihtamaan lukot. Joskus klo12 mies tuli vaihtamaan ne jonka jälkeen oli taas rauhallinen olo mullakin. Edelleen olin varuillani. Klo15 jälkeen olikin melki kaikki jo kotona. Ja illan aikana kun siinä pihalla oltiin aikaa viettämässä niin mietimme lisää valvontakameroita ja sen semmosta. Mulla tuli itelläni sellanen etsivä olo. Kuulostaa varmaan lapselliselta, mutta tuntu siltä, että haluan saada ne varkaat kiinni ja halusin selvittää heidän ns. suunnitelman. Hahah :D En voinut asialle mitään. Noooh.. sain jäädä vielä seuraavaksi yöksi jonka päätin klo2 asti valvoen viettää katsellen tietystä ikkunasta josko liikettä yöllä olisi. En kuitenkaan nähny ketään missään paitsi kummallisen parinkymmenen sekunnin kestävän valon naapurissa. Ketään ei sielläkään näkyny ja jäi häiritsemään, mutta muuten yö vissiin oli menny ihan okei. Olin vielä päivän ja tulin sitte kotiin äidin kyydillä.

Toivon silti, että nämä varkaat voisivat jättää ihmiset rauhaan eikä ainakaan palaisi ensi yönä vaan lopettaisivat. En halua, että tämä perhe joutuu joka yö miettimään millon joku tulee sisään tai viekö joku jotain.

En todellakaan tajua mikä ihmisen ajaa tommoseen. Vara-avaimen varastaminen on varsinkin iso asia sillä varkaat voivat koska vaan tunkeutua toisten ihmisten kotiin ja se jos mikä pelottaa kun ei tosiaankaan tiedä millasta porukkaa on kyseessä. Kyllähän se jos käyttää huumeita, alkoholia tai edes tupakkaa liikaa tai silleen, että se on saattanut aiheuttaa liiallista riippuvuutta ja jos ei oo rahaa ni sitä hankitaan väkisin jostain ja ikävä kyllä aiheuttaa varastamaan. Ensin varastetaan muilta, myydään eteenpäin ja saadaan rahaa. Harmittaa kun tämmöstä tapahtuu.

Mitä voin itse antaa neuvoksi tämmöselle tapahtumalle. Siis sille jos joltain varastetaan vara-avain. Ja tää tulee vaan oman kokemuksen kautta ja mitä itse tein/teimme tämmösessä tilanteessa.

Eli jos vaan mahdollista ni kannattaa jäädä itse kotiin seuraavaksi päiväksi odottamaan lukkoseppää tai pyytää joku luotettava kaveri tai muu läheinen vahtimaan taloa. Ja no.. kun mä jäin ni otimme myös pesäpallomailan sisälle varuiksi jos sattuu joku tulemaan ja yrittää käydä kiinni. Lähinnä siis itsepuolustukseksi. Myös kannattaa olla talossa sisällä vaikka televisio päällä ja näyttää ns. elonmerkkejä, että talossa on joku. Varkaat eivät välttämättä silloin uskalla tulla. Kannattaa myös ladata kännykkään 112 Suomi sovellus ja perehtyä sen käyttötapaan ja myös olla valmiina jos täytyy soittaa hätäkeskukseen eli sillon jos joku yrittää sisälle taloon ilman, että olet kutsumatonta vierasta kerennyt näkemään tai näet, että joku ylimääräinen henkilö(t) tulee pihalle. Ja mahdolliset turvahälyttimet kannattaa laittaa päälle jos tiedät muiden olevan töissä/koulussa ja olet siellä talossa yksin.

Ja jos joku tulee ovelle ilman, että tiedät tulevan esimerkiksi sanoo olevansa sänkömies, palokunnasta tai joku muu niin kannattaa tarkistaa mahdollinen henkilöllisyys ja ns. todisteet häneltä asiasta.

Tää oli mulle itelleni uus tilanne enkä toivo kenenkään joutuvan pelätä oman turvallisuuden puolesta tai tavaroiden. Kaikesta kuitenkin oppii aina jotain uutta vaikka tälläistä ei ole kiva kokea. Halusin jakaa tän lyhyen tarinan ja oman kokemuksen ja näkemyksen kuitenkin täällä ja tietenkin ilman minkäänlaisia yksityiskohtia. Paikkaa tai nimiä sillä yksityisyyden suojaaminen pitää näissäkin AINA muistaa. Ja halusin myös antaa oman neuvon mitä tuon tapaisessa tilanteessa kannattaa tehdä.

Koittakaahan kuitenkin elää normaalisti ilman pelkoja. Päivä kerrallaan ja sen sellasta. Kyl te tiiätte :)


Palaillaan ! <3



Ei kommentteja:

Joten kaikki hyvin taas !😄

Heips kukkuu! 😋 Kylläpäs on taas hyvä fiilis siitä, kun on saanut kokea jotain uutta. Tai ei tää niin uutta uutta ollut. En vaan oo paljo...