Haamutila käytössä!

Heiih !

No nyt on taas Snapchat päivitetty ja niin kun kaikki jotka sitä on käyttäny ni huomannu varmaan, että tää uus päivitys ei oo kovin positiivinen. Nimittäin joo.. tällä kertaa päivityksen myötä on tullut kartta joka näyttää sun sijainnin. Kun avaa Snapchatin ilman, että aikoo päivittää sitä niin se jokatapauksessa piirtää kartalle täsmälleen sen missä olet. Eikä vain paikkakuntaa vaan ihan kadun nimen ja sitä rataa. Tää on nyt ollu jo vähä aikaa vissiinki esillä tää aihe. Mua tää todellaki ärsyttää. Ei mua tosiaankaan haittais jos vaan se paikkakunta näkyis. Ei sillä niin välii oo, mutta että ihan kadun nimetki ja sillee. En mä ihan kenen tahansa haluais tietävän missä asun vaikka siellä Snapchatissä mua seuraiskin. Ja on myös sosiaalisessa mediassa ollu reaktioita missä Snapchattiä kritisoidaan niin sanotusti yksityisyyden rajan hävittämisestä ja yksityisyyden riistämisestä. Oikeestaan oon aikalailla ihan samaa mieltä. Ihmettelen jos joku ei ois. Onhan toi aika tyhmää tehdä tollanen päivitys. Kenen idea ylipäätään on laittaa myös ne kadun nimet. Tai siis eikös sillä käy mielessä muuta kun se "tää on hyvä idea".

Mikä on tää haamutila. Selitän tän miten sinne pääsee niin aikalailla sillee miten Ilta-Sanomat tän selitti sillä koska 1. en osaa itse selittää yhtään paremmin 2. myös vanhemmat tajuaisivat. Eli siis menee kameranäkymään ja sieltä pinsettiliikkeellä pääsee karttanäkymään ja siellä on omat asetukset. Siellä on ensimmäisenä se haamutila ja sen laittaa päälle niin sovellus poistaa sinut kartalta eikä silloin kukaan näe missä olet. Haamutilan kun laittaa päälle niin silti se mahdollistaa muiden käyttäjien seuraamisen.

Snapchatin edustaja oli kuulemma sanonut, että paikannus ei olisi oletus arvoisesti päällä ja vaan sijainti näkyisi kavereille pelkästään. Mulle tää lause on oikeestaan ihan sama koska suurin huolenaihe ei oo mun oma toiminta vaan niin kun ilmeisesti aika monen muunkin niin lapsien ja teinien Snapchatin käyttö. Monen mielestä tää päivitys on kiva koska siinähän näkyy ne ukkelit mistä olet tehnyt oman näköisesi. Ja koska eivät ajattele aina kovin järkevästi vaan lisäilevät melkeinpä kenet vaan niin jos vähänkään on joku huijari tai pää ei toimi niin normaalisti ni äkkiähän se seuraa tätä käyttäjää kotiovelle. Jos käyttäjä lisää toisen ja sieltä tulee viesti joka ei olekkaan niin kiinnostava ja päättää sittenkin estää tämän toisen niin eihän siihen ole kauaa menny kun se toinen on ottanut osoitteen talteen. Ja tätä ei moni tajua nuoressa iässä. Onhan sitten nää julkkikset jotka haluu pitää yksityisyyden ja puhuvat tästä paljon sillä myös nuoret fanit saattavat innostua liikaa kun ei nimenomaan tajua miten pitäisi toimia, mutta eivät julkikset ole ainoita jotka eivät halua kertoa liikaa itsestään. Meitä on muitakin.

Oma mielipide oikeestaan tullut aika selväksi enkä varmaan oo ainoo joka tästä puhuu sillä tää nyt aiheena, mutta jos vaan tää päivitys poistuis ni kyllä oisin tyytyväinen. Nykyään keksitään vaikka ja mitä eikä niitä ideoita taideta miettiä kovinkaan kauaa vaikka pitäisi. Jos vanhemmat ovat fiksuja niin katsoisi lapsiensa turvallisuuden vuoksi, että se haamutila on käytössä ja kertoisivat miksi ja mitä varten se täytyy laittaa päälle. Kertovat mitä voisi käydä jos se ei ole käytössä ja sen ettei niitä osoitteita saa ottaa itselleen. Lapset tarvitsevat vanhempiaan niin kun joka päivä, mutta nyt olkaa taas fiksuja ja valaiskaa aarteitanne tästä asiasta. :)

Palaillaan ! <3


Ei kommentteja:

Joten kaikki hyvin taas !😄

Heips kukkuu! 😋 Kylläpäs on taas hyvä fiilis siitä, kun on saanut kokea jotain uutta. Tai ei tää niin uutta uutta ollut. En vaan oo paljo...