Pötköjä hirvenjauhelihasta !

Heips heips ! :)

Köyhä mikä köyhä, mutta onneks iskä on antanu mulle hirvenjauhelihaa. Pakannut 500g yhteen vakuumipussiin. Vai mikä se lie. Sain niitä muutaman ja nyt on aika alottaa tekemään niistä jotain. Ekaks päätin tehä ihan helpot hirvenjauheliha... no ei pullat eikä pihvit, mutta pötköt. :D Voisin taas sanoa, että hyviä tuli. Tosin unohin pippurin. Hups :D Oli ne silti hyviä. Tai ainakin yks minkä maistoin. Okei no ehkä  kaks. Olis tehny mieli syödä heti kaikki kerralla, mutten jaksa tehä huomenna uutta ruokaa. Yritän nyt kärsiä huomiseen asti ja syödä vasta sitten. Mietin vain mitä niiden kanssa söisin..hmmm...jospa perunamuusia taiii ihan vaan ranskiksia? Kaipa sen näkee huomenna millä tuulella on. Jaksaako sitä tehdä perunamuusia vai ei. Jos oon oikein laiska ni tuskin. Haha :D Sipuliakaan en laitanut sillä en voi syödä. Harmi sinänsä. Eipä voi mitään ja pääasia, että tuli hyviä.

Muuten tässä ei sen ihmeellisempiä oo tapahtunu. Kotona ollu ja parantanu itteeni. Eilen tosin käytiin äipän kanssa kattomassa auringonlaskua. Super ihana näky. Tuli heti niin ilonen fiilis. Ihan ku hetkeks kaikki murheet katoais. Sitä jotenkin lumoutuu siihen ihanaan näkyyn. :)




Tänään käyny vaan kaupassa nopeasti ja tosiaan vaan ollu ja tehny nää pötköt. :D Ja tosiaan tähän alas laitan ohjeen millä itse tein. :)  Kannattaa kokeilla ja muistakaahan hymyillä ! Palaillaan ! <3

Tein tän siis hirvenjauhelihapullien ohjeen mukana.

Ainekset:  

400 g Hirvenjauhelihaa (itse laitoin sen 500g minkä olin saanut eikä ollut huono idea)
1 dl Korppujauhoja
2 dl Ruokakermaa
1 kpl Kananmuna
1 kpl Sipuli
1 kpl Valkosipulinkynsi


Mausteiksi: riistamaustetta, grillimaustetta, mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa.

Ohje:

Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään. Mikäli päätät laittaa sipulia niin pilko sipuli pieneksi. Lisää kananmuna, sipuli ja mausteet. Sekoita hirvenjauhelija joukkoon. 


Kun taikina on valmis niin pyörittele siitä oman makusi mukaan oikean kokeisia pullia. Tai pihvejä tai jopa näitä ihme pötköjä mitä itse tein. :D Paista 200 asteessa noin 25-30minuuttia. Nauti ! :)






Ei kommentteja:

Joten kaikki hyvin taas !😄

Heips kukkuu! 😋 Kylläpäs on taas hyvä fiilis siitä, kun on saanut kokea jotain uutta. Tai ei tää niin uutta uutta ollut. En vaan oo paljo...