Voi niitä vanhoja aikoja

Hellurei ! :)

Yleensä illalla tulee kaikkee omituista mieleen mutta tänä aamuna aloin melkein heti herättyä miettimään millaista nykyään on. Sillä maailma on nyt muuttunut siitä, kun minä olin nuori :D Okei no ny kuulostan vanhalta mutta
silloin joskus ei vaan ollut näitä tietokoneita eikä kännyköitä tai no ei ainakaan näitä "älykkäitä".
Sai olla ihan rauhassa ulkona oli millanen keli tahansa. Tosin joskus sitä vaan kaipaa takas sille ajalle kun ei vielä ollu näitä tai no sillon kun oli pieni jolloin ei ollu vastuuta. No joo.. nämäkin vain hetkellisiä ajatuksia sillä mitä nyt olen elänyt niin päivääkään en vaihtais.

Minua vain mietityttää se että miten jo todella todella pienillä lapsilla on kännykkä tai jos ei omaa niin ainakin osaa käyttää sellaista ja sujuvasti.. ->

Oltiin kerran äitin kanssa Verotoimistossa odottelemassa omaa vuoroa kun viereen ilmeistyi nainen pienen lapsen kanssa joka oli noin. 5v. tai oli aika varmasti alle kouluikäinen.
Hetken poika jaksoi leikkiä jollain omalle lelulla kunnes kysyi äidiltään että saisiko pelata tämän puhelimella Angry Birds peliä ja tottakai siihen suostuttiin.
Katsoin todella hämmentyneenä sillä miten niin pieni ja viaton lapsi voi osata edes pelata sellaista peliä ja lausua sen niin hyvin.  Ja todella sujuvasti pelasikin ja kertoi pelistään.

Jos joskus oman lapsen saan niin en todellakaan meinaa pilata sen lapsuutta turhuuksilla. Korkeintaan ekalle luokalle kun menee niin ensimmäisen kännykän voin hommata mutta en aikaisemmin. Siis oikeesti kun lapsi on lapsi niin sen pitää antaa leikkiä ja kasvaa rauhassa. Kyllä sitä sitten myöhemmin ja sama on tietokonepeleissä. Ehkä jos/kun on kypsä sellaiseen mutta en usko että 7 vuotias ois vielä kovin kypsä. Tuntuu vaan ettei nykyään välitetä mistään. Enkä tykkää tästä yhtään.

Myönnän itse olleeni jo jonkin aikaa riippuvainen kännykästä ja tiedän sen olevan huono juttu josta haluan päästä eroon. En mä ennen oikeestaan ollu niin kiinnostunut mutta aloin 4 vuotta sitten seurustelemaan pojan kanssa joka pelasi paljon ja kun emme keksineet tekemistä niin mä yleensä vaan Youtubessa kuuntelen musiikkia ja hän pelasi. Ihmiset alkoivat puhumaan kaikista muista mihin voisin liittyä ja kun esim. WhatsApp yleistyi ja aloin siellä juttelemaan paljon ja tuli paljon viestejä niin vastasin tottakai jokaiseen ja sitten alkoikin tämä ongelma. En tosin oo kaikissa mitä olemassa on mutta monessa silti. Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube. Vielähän noita kyllä olisi johon voisi liittyä mutta eipä mua hirveemmin kiinnosta.
No onneksi tulee pian kesä ja voi taas mennä ulos ja keksiä siellä tekemistä eikä tarvii jäädä sohvaperunaks kotiin kaikkien mahdollisten laitteiden kanssa :D
Mutta no tämmöinen on ajatus maailmani tästä aiheesta.
Ja hupsista.. tais tulla pitkä mietintä tänään <3

Ei kommentteja:

Joten kaikki hyvin taas !😄

Heips kukkuu! 😋 Kylläpäs on taas hyvä fiilis siitä, kun on saanut kokea jotain uutta. Tai ei tää niin uutta uutta ollut. En vaan oo paljo...